Nostalgičan vikend

Napisao/la Ivana. Posted in Vibela

ifranko rollerskate disco 01

Nakon dugo vremena konačno se pojavilo sunce, prve zrake sunca probudile su me rano, a cijeli vikend protekao je u jednom nostalgičnom tonu. Od „old school“ burgera , preko filma Zagonetni dječak i Disco koturanja pa do odlaska na Hrelić.

ifranko hamburger

Za ručak smo se počastili najboljim hamburgerom u gradu (Martel Škorpikova). Dok sam se ja borila sa hamburgerom normalne veličine moj dragi je naručio tzv. „Double decker“. Zašto kažem „old school“, zato jer za razliku od nekih koji se trenutno reklamiraju po jambo plakatima (ne želim ih ni spominjati) ovi hamburgeri imaju okus, boju i miris na hamburgere koje sam jela kao curica, a ne okus po spužvi. Jednostavno su odlični i ako ste u prilici obavezno probajte. Nakon ručka pokušali smo otići na izložbu mačaka u King Kross, no razočarala nas je cijena ulaznica, za tako mali izložbeni prostor nismo očekivali tako visoke cijene, tako da smo samo produžili dalje do kina i tamo se radije počastili kokicama.

ifranko zagonetnidjecak
Film "Zagonetni dječak" prema romanu Ivana Kušana oduševio me jednako kao i prvi film "Koko i duhovi", pravi, zanimljiv dječji film, a za moju generaciju i povratak u djetinjstvo. Svaki detalj, od školske torbe do suknje na učiteljici poznat mi je i dio je mojih sjećanja. U jednoj sceni curica Marijana ima krpice na glavi u kojima spava da bi imala kovrčavu frizuru, u istom me trenutku vremenski stroj sjećanja bacio doma u bakine ruke koje mi kovrčaju kosu. Jedina zamjerka za oba filma je što su izostali neki autentični detalji iz tog doba (npr. milicajci nemaju autentičnu uniformu), ali si ne želim kvariti bajku razmišljajući o tome.

Kuna disco 02

Večer smo završili u sportskom centru Kuna (kod klizališta na Velesajmu) na disco večeri na rolama. Kada sam čula najavu na radiju očekivala sam disco večer na koturaljkama, malo sam se razočarala kada sam shvatila da iznajmljuju samo role i da se večer svodi na kruženje oko dvorane (kao i na klizanju). Ono što ih je izvuklo je odlična atmosfera, super muzika i naravno disco light show.

Ovo je jedina osoba u u cijeloj večero koja je pogodila poantu i imala prave disco koturaljke. Oduševila me kombinacijom.

Kuna disco 01

Jutros smo ustali rano i uputili se na Hrelić. Posjet tom sajmu uvijek me iznova razveseli i rastuži u isto vrijeme. Uspjela sam uloviti nekoliko predivnih vintage predmeta, koje ću uskoro pokazati u kombinacijama. O tome nekom drugom prilikom.

Kuna disco 03Kuna disco 04Kuna disco 05Kuna disco 06Kuna disco 07Kuna disco 08