Depeche Mode, intimno druženje samo za najiskrenije fanove na Delta Machines Launch Eventu u Beču

Napisao/la Ivana. Posted in Vibela

Depeche-Mode

Nas četvoro prijatelja, zagriženih fanova, prijavili smo se u zadnji čas na natječaj Hrvatskog telekoma i osvojili prvu nagradu, četiri ulaznice za  Delta Machines Launch Event u Beču, od toga jednu meet & greet. Za one koji me me duže vremena znaju to nije bilo čudno, znaju da me depeche mode prate cijeli život. S druge strane mi nismo vjerovali da ćemo dobiti prvu nagradu, jer smo se javljali u zadnji tren  i prema svom mišljenju nismo uspjeli prikazati dovoljno svega što imamo i što smo prošli sa ovom grupom. U jedan dan koliko smo imali vremena uspjeli smo skupiti što smo mogli, kolekcije cd-ova, dvd-ova, majice, plakate, karte, knjige, … Stisnuli smo naše životne priče u 1000 znakova (na toliko je bilo ograničeno) i nadali se da je e-mail sa našom prijavom uspješno prošao. Kroz moj blog mogli ste me bliže upoznati, vidjeti moje različite interese i ljubavi, ali jedna od onih najstarijih i najstalnijih mojih ljubavi je prema muzici grupe depeche mode. Ona se provlači kroz sve moje godine života još od osnovne škole, uz njih sam bila sretna, uz njih sam plakala, uz njih sam donosila odluke o svom životu i još uvijek su dio mog života i prođu me trnci kad ih čujem.

Naš pobjednički projekt

ifranko depeche 01
Imali smo DM rođendane, DM tulume, DM maratone, pa čak i DM vjenčanje. Svaki stih njihove glazbe je duboko ukorijenjen u svakoj pori našega života. Uvijek smo prvi u redu čekanja za DM koncerte i nova izdanja te redoviti posjetitelji, organizatori DM slušaonica.
Fuki: jedan od najvećih DM fanova (ako ne i najveći), poznat po DM maratonima i slušaonicama koje je organizirao u Zagrebu zadnjih 12 godina.
Davor: ljubav prema DM-u je počela krajem 80-ih kada je kao 15-ogodišnjak igrom slučaja pogledao spot Behind the Wheel i traje do danas.
Ivana: ljubav je počela još u osnovnoj školi, susjed mi je dao svoju ploču Music for the Masses, uz riječi ti si čudna, tebi bi se ovo moglo sviđati. Zaljubila sam se na prvo slušanje.
Vjeko: moj prijatelj se pripremao da kazetu Speak And Spell presnimi s igricama za Commodore 64. Uzeo sam tu njemu čudnu muziku i od 1981. slušam je do danas.


film

Kako nam je bilo?

ifranko depeche 03
Predivno, predobro, super, super!!! PS. ako želite objektivno mišljenje tražite neke neutralne članke, ja ne mogu biti objektivna ;) Sudjelovati na koncertu samo za fanove ne može se usporediti ni sa jednim drugim događanjem. Osjećaj da si došao na privatnu zabavu sa depeche mode neponovljiv je. Uživala sam od kad smo krenuli iz Zagreba, pa do kraja. Put mi je bio naporan zbog temperature i prehlade koja me šibala, no sve mi je bilo nekako lakše uz spotove koji su se puštali cijelim putem.

ifranko depeche 02

Sam prostor bečki kompleks muzeja Quartier bajkovit je sam po sebi, a nastup tipa na harfi koji izvodi stvari od depeche mode još je više pridonio tome. Bajku su nastavili i sami depeche počevši sa pjesmom Angel sa novog albuma, iz pjesme je poletjela snaga koju ni jedna snimka ne može nadmašiti, live je live.
Nakon toga sam se izgubila u transu i tako cijelih 54 minute trajanja koncerta. Nizale su se pjesme, a večer je prošla kao u trenu. Nakon Angel slijedile su Should Be Higher, Walking In My Shoes, Barrel Of A Gun, Heaven, Only When I Lose Myself, Personal Jesus, Soft Touch/Raw Nerve, Soothe My Soul, Enjoy The Silence.

Za one koji su se pitali! Da i depeche mode su vintage, barem njihov početak u osamdesetima je.
Ovo je meni najdraže njihovo izdanje.

ifranko Depeche Mode

ifranko Depeche Mode17ifranko Depeche Mode 4ifranko Depeche Mode 6ifranko Depeche Mode 9ifranko Depeche Mode 10ifranko Depeche Mode 11ifranko Depeche Mode 12ifranko Depeche Mode 14

PS. na koncertu sam upoznala jednu divnu djevojku koja je napisala pjesmu od stihova depeche moda i time osvojila kartu za koncert. Nadam se da budem je imala priliku objaviti na svojoj stranici.