Burano, bajkovito mjesto gdje se prosula duga

Napisao/la Ivana. Posted in Putopisi

 

Burano-01

Na putu u Veneciju prvo smo svratili do Burana, za kojeg nam je pratiteljica rekla da je najviše fotografirani grad na svijetu. Iskreno, ja do ovog izleta nisam nikad čula za ovaj gradić. Burano je u biti skupina otoka u Venecijanskoj laguni, koji poput Venecije ima kanale koji ga dijele na manje dijelove.  Najpoznatiji je po čipki i šareno obojanim kućama.

Burano-02

Burano-04
Prvi susret sa Buranom ostavio me bez teksta, mnoštvo boja okupano suncem, šarene kuće, čipka, mediteranski ugođaj, rublje koje se suši, brodići, cvijeće na prozorima, simpatični domaćini.

Burano-03

Burano-05

Burano-06

 Burano-07

To je jedno od onih mjesta u koje se poželiš vratiti, u kojem poželiš živjeti u nekom drugom životu, mjesto kojeg nosiš dalje sa sobom. Ne znam zašto, ali podsjetilo me na polja lavande u našoj Istri, možda zbog tih divnih boja, koje se uvuku u tebe kad hodaš ulicama, poput boja i mirisa lavande kad šećeš poljima.

 Burano-08

 Burano-10
Možda Burano i ne bi ostavio tako jak dojam na mene da je bilo oblačno i kišovito, no to nikad neću saznati. Moj Burano ostaje  mjesto u koje mogu otići u mislima kada se poželim skloniti od sive svakodnevice. Ako vas put odnese u Italiju i imate sunčani dan ne propustite svratiti barem na kratko u Burano.

Ostatak fotografija iz Buran pogledajte u galeriji: