Izložba Depeche Mode Fan Exhibition

Napisao/la Ivana. Posted in Vibela

ifranko-depechemode-izlozba 6

Jučer je u Galeriji Klovićevi dvori otvorena izložba Depeche Mode Fan Exhibition, odnosno najveća privatna zbirku Depeche Modea. Bilo smo pozvani jer smo opet osvojili nagrade. Moj dragi je ušao u prvih pet najvećih fanova iz Hrvatske sa svojim predmetom „Ručnik kojeg je bacio Dave na koncertu u Münchenu 1990 godine“.
Kad toliko dugo godina obožavaš jednu grupu i njihovu muziku neopisiv je osjećaj dobiti priliku biti dio njihove turneje. Naime radi se o tome da je ovo jedinstvena izložba u sklopu ljetne turneje Depeche Modea, u sklopu koje će biti izloženo više od 100 rariteta i memorabilija iz najveće privatne zbirke Depeche Modea u svijetu - zbirke Burmeister. Izložba će se održati u samo tri odabrana grada - Berlinu, Budimpešti i Zagrebu.

ifranko-depechemode-izlozba 20

Izložbeni primjerci uključuju jedinstvene artefakte iz zbirke Burmeister kao što je prva demo snimka benda, master ploče benda koje je izdala legendarna istočnonjemačka diskografska kuća Amiga, jedinstveni EMU-2 sampler koji je bend koristio, kao i službene dokumente policijske obavještajne službe o nadzoru nad klubovima fanova grupe Depeche Mode u nekadašnjem DDR-u. Vidjeli smo i rane demo snimke, plakate za koncerte i fotografije, autograme, postere iz Brava i sl. Osim Burmeister zbirke izloženo je i pet najboljih materijala hrvatskih fanova koje je odabrao međunarodni žiri, tako je izložena Depeche Mode biblija koja je osvojila prvo mjesto i naš ručnik koji nam stoji uokviren iznad bračnog kreveta.

Depeche Mode biblija

ifranko-depechemode-izlozba 18

ifranko-depechemode-izlozba 10

Članovi benda u malom

ifranko-depechemode-izlozba 27

Naš ručnik

ifranko-depechemode-izlozba 28

Obzirom da ja nisam objektivna kad su u pitanju Depeche Mode, mogu samo reći da nam je jučer bilo odlično. Hrpa istomišljenika na jednom mjestu, uz najboljeg depeche mode DJ-a (DJ FUKI) i besplatnu cugu, provod je neizbježan. Izložba sama po sebi je super, ali definitivno premalo izloženih predmeta.

Najbolji DJ na svijetu FUKI!

ifranko-depechemode-izlozba 1
 
U četvrtka u Jabuci je Depeche Mode maraton! Jedva čekam…

WRONG Me!

ifranko-depechemode-izlozba 3

Ostatak fotki