Venecija dominantna ljepotica

Napisao/la Ivana. Posted in Putopisi

Venecija-00 

Kao što sam obećala nastavljam sa našom pričom o izletu u Veneciju. Nakon što sam podijelila sa vama dojmove iz Burana i Murana sada je na redu upravo ona, Venecija, njezin raskoš i sjaj. Sigurna sam da je o Veneciji napisano već puno toga, da u bespućima interneta postoje tisuće i tisuće putopisa, doživljaja, fotografija i dojmova iz ove Talijanske ljepotice, ipak eto i moje kapi u tom moru. Nadam se da će vas potaknuti da je posjetite.

Murano krhka ljepota

Napisao/la Ivana. Posted in Putopisi

ifranko-murano-00

Naša druga stanica na putu u Veneciju bio je još  jedan arhipelag, otočje Murano. Točnije posjetili smo tvornicu poznatog Murano stakla i prisustvovali prezentaciji izrade predmeta od stakla.

Burano, bajkovito mjesto gdje se prosula duga

Napisao/la Ivana. Posted in Putopisi

 

Burano-01

Na putu u Veneciju prvo smo svratili do Burana, za kojeg nam je pratiteljica rekla da je najviše fotografirani grad na svijetu. Iskreno, ja do ovog izleta nisam nikad čula za ovaj gradić. Burano je u biti skupina otoka u Venecijanskoj laguni, koji poput Venecije ima kanale koji ga dijele na manje dijelove.  Najpoznatiji je po čipki i šareno obojanim kućama.

Tajne Zagreba

Napisao/la iFranko. Posted in Putopisi

Groblje 00

Kao što sam u jednom od prethodnih postova navela, moj dragi je pun talenata, pa ću na blogu objavljivati i njegove teme. Osim toga ima tema koje smo zajedno napisali. Oboje volimo i vozimo motore i članovi smo kluba RC Adventurer Croatia.
Razne obaveze i manjak slobodnog vremena onemogućavaju nas da se češće vozimo, no kada se vozimo pokušavamo sve dokumentirati slikom i riječi. U nastavku vam donosim detalj Zagrebačke povijesti, priču o „Tajnom groblju“.