Back to red

Napisao/la Ivana on . Posted in iFrankoBlog

 crveno

Prije par tjedana pitala sam se da li je moguće uskladiti razne aktivnosti koje sam radila kad nisam bila majka sa majčinstvom , odgovor je da!

Imati dijete ne znači da se treba odustati od onoga što ste do sada radili i voljeli, ne trebate izgubiti sebe. Ono što se ipak treba, treba se prilagoditi, uostalom pa zar nije tako kod svake velike promjene u životu (školovanja, selidbe, udaje, promjene posla…)? Bitno je biti svjestan toga i ne žaliti za nečim što nemate nego uživati u onome što imate. Uspjela sam tako u zadnjih par tjedana puno toga, bili smo na Balatonu, na novoj frizuri, na Rockabilly večeri, …

Netko će na to reći: „Lako tebi ti imaš mamu da ti pomogne!“. Iskreno, ne samo da mi je lako što imam svoju mamu da bude uz mene, nego mi je ljepše i bolje nego ikad. Ja sam odrasla sa mojom mamom i bakom, a dok su one radile čuvala me prabaka i imala sam predivno djetinjstvo. Život me odveo dalje od moje mame, odselila sam u drugi grad, a sad, sad smo ponovno nas dvije zajedno. Osim što mi mama pomaže oko bebe, ja sam ponovno dobila svoju mamu nazad. U biti ne samo mamu, nego i prijateljicu, sad imam društvo za kavicu, za šetnju, za kupovinu… i da puno mi je lakše nego drugima. Ipak i dalje tvrdim da nije nemoguće uskladiti obaveze i bebu, dokaz tome je da sam u zadnja dva tjedna sama sa sinom (muž radi, baka u Varaždinu) obavila puno toga. Priznajem naporno je, ali je moguće, pa smo tako nas dvoje detaljno očistili cijelu kuću, bili u banci i kod javnog bilježnika, bili kod frizera, u kupovini, na kavi, šivali, heklali …
Osim mame, podrška „multitasking“ tate je također neophodna, bez njegove pomoći ipak bi neke stvari bile nemoguće.
Ovdje skidam kapu i klanjam se svim samohranim majkama, koje nemaju podršku majke i bivšeg muža, a nemaju ni dovoljno novaca da plaćaju tete čuvalice. Ne znam kako one uspijevaju sve same?! Moja baka je bila jedna od njih. Jednom mi je rekla da je jedva čekala da joj sin progovori da se ima s kim razgovarati. Meni je to bilo jako tužno čuti, koliko samo moraš biti usamljen i sam na svijetu za to? No ona je o tom razdoblju u životu uvijek pričala kao o nečem najboljem i najljepšem i punom sreće. Nisam to razumjela, a sad znam, ništa njoj nije trebalo uz njenog sinčića.

Obzirom da ja imam sreće i nisam sama, nego su uz mene i moj muž i moja mama, kad treba i sin mog muža i puno jako dobrih prijatelja, lakše mi je nego većini majki, cijenim to i uživam u svakom trenutku sa mojim Lavijem. Zato ne zamjerite što na mojoj web stranici nema novih postova, ipak radije živim u stvarnom svijetu, na ovom predivnom suncu i družim se sa živim ljudima oko sebe, nego da sjedim za računalom. Imam ja jako puno toga za podijeliti sa vama, fotkam, pišem bilješke… pa kad mi bude malo dosadno očekujte i nove postove, jer kako god bilo ova stranica je moja velika ljubav i ne namjeravam je ugasiti.

crveno 1

Da se vratim na „Back to red“ konačno sam ponovno crvenokosa, šta kažete? Za novu boju je zaslužna moja novootkrivena frizerka Sanja – Frizerski salon Kockica (link).

Nekoliko vintage inspiracija...

article-2177124-142942AE000005DC-101 634x711

968full-gil-elvgren

Rita Green 43

tumblr lukaroCSlv1r6s6gmo1 r1 1280

 

 

You don't have permission to view or post comments.