Karavana za život „Bikeri u srcu“

Napisao/la Ivana on . Posted in iFrankoBlog

karavana2014 001

Ove godine se KARAVANA ZA ŽIVOT „Bikeri na cesti“ održala u Zagrebu na Jarunu.

A mi smo unatoč jakoj kiši došli pozdraviti tatu i ostale motoriste. Dovezli smo se autom do Jaruna i čim smo izašli iz auta u daljini smo čuli grmljavinu motora. Brzo sam sklopila kolica, navukla na njih kabanicu, podijelila kišobrane i stigli smo taman na vrijeme, u daljini treperila su svjetla kolone.

karavana2014 002

Bilo ih je predivno za vidjeti. Malo mi se srce stislo što ove godine nisam i ja među njima, ali isplatilo se vidjeti kolonu i sa ove strane priče. Ponosni i lijepi na svojim motorima prošli su kraj nas, a sin je uspio uhvatiti fotićem svog tatu (neprocjenjivo).

karavana2014 003karavana2014004

Bikeri su došli iz raznih krajeva Hrvatske (i šire) i samo zbog Karavane odvozili puno kilometara po lošem vremenu. Srećom ove godine mediji su bili nešto prisutniji nego prošle dvije godine, bio je prilog i na Novoj TV i na HRT 1. Druge godine nadam se da će biti još više medija i još više posjetitelja.

karavana2014 005

Kad smo ispratili cijelu kolonu, premjestili smo se na drugi kraj Jaruna. Kiša je pojačavala. Stigli smo taman da vidimo fotkanje za milenijsku fotografiju. Na žalost zbog prejake kiše i nemogućnosti da odemo dalje autom morali smo se vratiti nazad doma. Bez obzira ispatila se svaka minuta, mi možemo reći da smo obiteljski podržali one koje volimo.

karavana2014 017

U nastavku sa stranice udruge Karavana za život – za opširnije posjetite link


Što je KARAVANA ZA ŽIVOT „bikeri na cesti“?
Ideja pretočena u djelo još 2011. godine kada je odlučnim DOSTA rečeno STOP stradavanju motociklista, zaljubljenika vožnje na 2 kotača, bikerima.


Zašto?
Jer se oduzetom prednošću, nepotrebnim forsiranjem „jačih“ sudionika u prometu vrlo često uz prednost oduzima i život - najvrijednije što imamo.


Kako?
Jednogodišnjem okupljanjem svih motociklista iz Hrvatske, ali i iz susjednih zemalja koje nam daju potporu, poput Slovenije, BiH, Mađarske, Italije, Njemačke, Švicarske, ... želimo javnosti pokazati da nismo zanemarivi sudionici u prometu, da smo najranjivija motorizirana skupina u prometu te da iznad svega imamo jednakovrijedno pravo na život. Baš kao i svi ostali.

karavana2014 006

You don't have permission to view or post comments.