Tirkizna vintage inspiracija

Napisao/la Ivana on . Posted in iFrankoBlog

tirkiz-00

Tirkizna boja je jedna od najviše zastupljenih boja u vinatage, retro uređenju prostora i na nakitu, a nešto manje u odjevnim kombinacijama. Mene tirkizna boja podsjeća na more, ugodna mi je i osjećam se dobro kad gledam u nju. Na žalost,  nemam ništa retro, vintage u toj boji, ali sam zato nabavila novu predivnu lepršavu košulju.


S jedne strane friška sam mama sa malom bebom i većinu vremena provodim u trenirci, s druge strane više se krećem imam vremena za razmišljanje o raznim stvarima koje volim, zamjećujem svijet oko sebe i uživam u trenucima sa bebom. Sve to me inspirira da u glavi slažem modne kombinacije inspirirane okolinom, ljudima, slikala, događajima. Jučer sam morala svratiti na posao i odmah sam iskoristila priliku da obučem tirkiznu kombinaciju. Za kombinaciju me inspirirao retro namještaj iz Retro House radionice (više o njima na linku).

tirkiz-01

Nakon toga sam se sjetila predivnog oldtimera chevrolet pick up-a sa trash and burn festivala 2012 godine.

tirkiz-04

Bacila sam naravno i malo pogled na netu i našla par ovih predivnih fotki vintage, retro tirkiza. Moram nešto od toga nabaviti.

tirkiz-05

tirkiz-06
I za kraj moja kombinacija

tirkiz-07
Košulja (u kompletu sa ogrlicom) i suknja su iz jednog butika u Varaždinu, sve Made in Italy. Cipele su marke OMG! Kupljene u Beču prije dvije godine, u živo su puno ljepša boja, sličnija boji košulje, ali malo svjetlije.

You don't have permission to view or post comments.